redwap
Mon - Fri : 08:30 - 18:00

Een buitenlandse werknemer in dienst? Hoe pak je dat aan?

Een buitenlandse werknemer aannemen in 5 stappen.

In sommige gevallen is een werknemer uit het buitenland het meest geschikt voor een functie binnen uw bedrijf. Maar hoe pak je dit aan? Is het toegestaan om zomaar werknemers uit andere landen naar Nederland te halen? En wat zijn uw verantwoordelijkheden en wat zijn die van de expat zelf?

In dit artikel behandelen we de 5 stappen die nodig zijn voor een vliegende start voor uw nieuwe werknemer.

 

 

Stap 1: Werk- en/of verblijfsvergunning aanvragen

De meeste werknemers hebben een werkvergunning nodig. Komt uw werknemer uit een land die lid is van de EER of juist niet? Afhankelijk van de werkperiode en het herkomstland van uw werknemer gelden bepaalde regels. Wij kijken voor u of een werkvergunning of een
gecombineerde werk- en verblijfsvergunning nodig is en vragen deze voor u aan.

Stap 2: Gezinsleden laten overkomen

Werknemers hebben natuurlijk ook gezinsleden die nareizen naar Nederland. Als werkgever zorg je natuurlijk dat ook zij mee kunnen komen. Wij kunnen voor uw kijken welke documenten daarvoor nodig zijn en de verblijfsaanvraag doen.

Stap 3: Burgerservicenummer aanvragen

Om een buitenlandse werknemer aan te nemen is een BSN nodig. Hoe vraag je dat aan? En wat als de werknemer nog geen Nederlands adres heeft? Wij helpen uw werknemer met registratie in Nederland.

Stap 4: Woning regelen

Een werkgever is verplicht een buitenlandse werknemer een schone en veilige huisvesting te bieden. Door de dynamische aard van de Nederlandse huizenmarkt is dit niet altijd even makkelijk. In samenwerking met onze makelaarspartners begeleiden wij uw werknemer door het hele proces van het zoeken naar een woning tot aan het afsluiten van elektriciteit.

Stap 5: Belastingvoordeel toepassen

Uw buitenlandse werknemer kan in aanmerking komen voor een belastingvoordeel waardoor u een kortingsregeling mag toepassen op het inkomen. Daarvoor gelden strenge eisen. Wij kijken of uw werknemer hiervoor in aanmerking komt en vragen deze regeling voor u aan.

Wij denken graag met u mee! Neem vandaag nog contact met ons op.

Gelukkig hoeft u niet alles zelf te doen! Vanuit ons kantoor in Leerdam heeft ons toegewijde team ruim 20 jaar ervaring met het begeleiden van Expats in heel Europa. Door onze persoonlijke benadering begeleiden wij uw werknemer snel en flexibel door alle procedures, waardoor de expat zich snel thuis voelt binnen uw bedrijf én in Nederland.

Als een van de weinige kantoren in Nederland zijn wij gecertificeerd met de Quality Seal van de European Relocation Association. Wij zijn altijd volledig up-to-date omtrent wetgeving en zaken die horen bij het aannemen van een buitenlandse werknemer.

Over PIRGROUP 

Partners in Relocation Group (PIRGROUP) is opgericht in 1997 en is sindsdien uitgebreid met nieuwe klanten, diensten en locaties. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Nederland, meeezelfstandig werkende afdeling in Riga, Letland.  

Ons internationale team bestaat uit enthousiaste, toegewijde professionals en we hebben een innovatieve en vooruitstrevende bedrijfscultuur. 

Immigratie

Settling-in-service

Hulp bij overheidsvoorschriften

Onderwijs voor kinderen